0
K pokladně

Valentýnský palačinkový dort

Valentýnský palačinkový dort

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ml 250 ml mléka
1 g 250 g hladké mouky
0.16 ks 1 vejce
5 g 5 g vanilkového cukru
0.014 lžíce 1 lžíce oleje
2 lžíce 2 lžíce javorového sirupu
0.14 lžíce 2 lžíce čokoládového/ karamelového topingu
1 lžíce 1 lžíce nutely
0.3 g 100 g lesního ovoce

Postup přípravy

1. Začínáme

Nejprve si na stůl vyložíte veškeré potřebné suroviny. Před přípravou palačinkového těsta můžete vyndat z mrazáku lesní směs a nechat ji při pokojové teplotě. Těsto na palačinky pak smícháte z mléka, mouky, vejce a lžíce cukru. Cílem je smíchat přísady do hladkého a vláčného těsta. Pokud máte elektrický šlehač, můžete ho využít jako pomocníka.

2. Usmažíme palačinky

Na pánvičce rozehřejte lžičku oleje. Jakmile je olej zahřátý, začněte nalévat palačinkové těsto. Na jednu palačinku doporučujeme použít zhruba jednu naběračku. Počkejte, až se první strana osmaží dozlatova a poté obraťte a smažte druhou.

3. Vytvoříme dort

Ještě potřebujete připravit náplň. Na tu budete potřebovat javorový sirup, čokoládový toping a nutelu. Topingem a nutelou střídavě potírejte jednotlivé palačinky a skládejte je na sebe. Po naskládání dort polijte javorovým sirupem. Mražené ovoce doslaďte a můžete ho použít na dozdobení.

Nakupte potřebné ingredience

250 ml mléka (1 ml)

250 g hladké mouky (1 g)

1 vejce (0.16 ks)

5 g vanilkového cukru (5 g)

1 lžíce oleje (0.014 lžíce)

2 lžíce javorového sirupu (2 lžíce)

2 lžíce čokoládového/ karamelového topingu (0.14 lžíce)

1 lžíce nutely (1 lžíce)

100 g lesního ovoce (0.3 g)