Kapusta hlávková, 1 ks
- Země původu:
- Polsko
- Popis produktu
Kapusta hlávková
Kalibr: 500g+
O PRODUKTU
Kapusta nebo tedy brukev má tuhý košťál, na němž vyrůstají růžicovitě sblížené, ± přisedlé listy s tuhými žebry tvoří volnější nebo kompaktní hlávku vejcovitého, obvejcovitého či kulatého tvaru. Vnější listy bývají tmavě zelené a tužší něž listy nacházející se uvnitř, ty jsou naopak světlé a měkké.
Příprava: rozebrat kapustu na jednotlivé listy. Před vařením je vždy potřeba očistit. Lze jí loupat vcelku nebo přepůlit. Svrchní otevřené a tmavě zelené listy se sice zpracovat dají, bývají ale nejtužší a občas i vláknité. Nejvhodnější způsob očištění je rozebrané listy a namočit ve vodě. Po očištění lze každý list přeložit a vykrojit tuhé žebro - žebra u středu budou žebra budou tenčí a listy jemnější - takhle lze pokračovat v loupání nebo lze vykrojit košťál nožem a celou hlávku nakrouhat.
Kapusta se používá obvykle tepelně upravená. Je možné ji vařit, smažit, dusit nebo zapékat. Velmi dobré jsou například kapustové listy zapékané s mletým masem. Je dobré pamatovat na to, že kapusta má radši kratší dobu přípravy. Správně uvařená kapusta má být díky své skvělé a mírně nasládlé chutí ideálním základem většiny jídel.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě od +2°C do +6°C.
- Složení
Kapusta hlávková.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.