Meloun cukrový Galia
- Země původu:
- Brazílie
- Popis produktu
Cukrový meloun Galia.
O PRODUKTU
Jedná se o kultivar cukrového melounu; hybrid žlutého melounu a melounu cantaloupe, který vznikl v 70. letech minulého století. Plod je pokryt žlutavou kůrou se zelenavým nádechem a lehce zelenými žebry. Je jemně žilkovaný u stopky a květu. Tyto žilky a žebra dohromady připomínají síťku, proto se takovým melounům říká také síťované. Dužina je pevná zbílo-zeleně až žlutě zbarvená. Dutinu v dužině vyplňují semena obalená slizovitou hmotou. Semena jsou zbarvena krémově a připomínají malá dýňová semínka. Meloun galia patří mezi aromatické melouny, jeho vůně je výrazně cukrová stejně jako jeho chuť. Svou chutí může připomínat nektarinky.
Konzumace: Po rozkrojení melounu Galia se vydlabou semínka a lžičkou se konzumuje dužnina.
Cukrové melouny můžete konzumovat úplně stejně jako meloun vodní. Můžete ho jíst samotný (nejlépe chutná mírně vychlazený), ale má i široké využití jako součást ovocných salátů a velmi dobře se kombinuje s kyselejším a barevným ovocem jako je rybíz, jahody, borůvky nebo citrusy. Lze jej použít i do zeleninových salátů a předkrmů. Zejména v kombinaci s lososem, proscciutem nebo jiným marinovaným či sušeným masem. Meloun galia se dá použít i do moučníků jako náplň, ale strouhaný i jako příměs do těsta. V neposlední řadě je skvělý do čerstvých džusů, koktejlů a zmrzlinových pohárů.
Zralost: Pozná se podle vůně, která je při pokojové teplotě patrná těsně u stopky. Zralé plody nejsou většinou zcela tvrdé, po silném stisku lehce pruží.
- Adresa dodavatele
- Makro Cash & Carry ČR s.r.o., Jeremiášova 1249/7 150 00 Praha 5, Česká republika
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a chladu.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.