Slepice bez drobů, mražená

1.1 kg
Běžná cena
84,90 Kč 77,18 Kč/kg
Země původu:
Česká republika
Chov/Vykrmeno:
Česká republika
Poraženo:
Česká republika
Popis produktu

Slepice bez drobů 1,1 kg.

Mnoho z nás má slepici stále zafixovanou pouze jako surovinu na slepičí vývar. To je ale škoda, neboť ze slepice se dá připravit velké množství dalších chutných pokrmů. Nejčastějším způsobem úpravy slepičího masa je vaření a dušení, ale lze ji i péct či smažit.

Před přípravou pokrmu je velmi důležité nechat maso pomalu rozmrznout, například tak, že ho dáte den předem do ledničky, kde postupně povolí. Nikdy slepici nerozmrazujte ponořením do teplé vody nebo v mikrovlnce. Poté už záleží jen na vás, zda se slepici rozhodnete použít vcelku či zda ji naporcujete na menší kousky.

TIP NA RECEPT

Lahodná slepice na víně

Milovníci dobrého jídla vědí, že maso s kvalitním červeným vínem tvoří ideální spojení. Nejvíce doporučovaným vínem k přípravě takovýchto pokrmů je zejména víno burgundské.

Ingredience

  • 1 slepice
  • 1/3 šálka másla

    Na marinádu:
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 2 PL sójové omáčky
  • 2 PL červeného vinného octa
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1/4 šálku vody
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 4 prolisované stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 3 bobkové listy
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na marinádu důkladně smíchejte v misce a přendejte do sáčku.
  2. Následně do sáčku vložte i omytou a očištěnou slepici, sáček dobře utěsněte.
  3. Následně sáčkem třepejte až do doby, než bude celá slepice pokrytá marinádou.
  4. Vložte slepici i se sáčkem na 24 hodin do ledničky.
  5. Během této doby občas sáčkem opět zatřepejte.
  6. Následující den předehřejte troubu na 220°C.
  7. Slepice ze sáčku vyjměte, přebytečnou marinádu umístěte do malé pánvičky a přidejte k ní třetinu šálku másla.
  8. Přiveďte tuto směs na pánvičce k varu a poté odstavte.
  9. Slepici vložte na rošt do pekáče prsy nahoru a přelijte směsí z pánvičky.
  10. Pečte po dobu 15 minut, poté teplotu snižte na 180°C a pečte ještě přibližně 60 minut, v závislosti na velikosti slepice.
  11. V průběhu pečení slepici pravidelně polévejte vypečenou šťávou.

Slepice na víně chutná skvěle s restovanou zeleninou a pečenými brambory.

O ZNAČCE

Společnost RACIOLA Uherský Brod, s.r.o. zabývá zpracováním drůbeže, výrobou a prodejem drůbežích specialit.

Zpracování drůbeže a výroba masných výrobků probíhá ve dvou provozech s identifikací CZ 8022 (provoz porážky a porcovny) a CZ 1153 (masná výroba). Provozy jsou pod neustálým dozorem státní veterinární správy. Na porážce a porcvoně je implementován certifikovaný systém kritických bodů HACCP a systém IFS.


 

 

Adresa dodavatele
Bidfood Czech Republic, V Růžovém údolí 553, 278 01 Kralupy nad Vltavou, Česká republika
Skladovací podmínky
Skladujte od -18°C.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 896 kJ
Energetická hodnota 214 kcal
Tuky 15.5 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 4.25 g
Bílkoviny 18.9 g
Sůl 0.18 g

Popis produktu

Třída jakosti A

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1063300