0
K pokladně

Šumavská Zvěřina Jelení plec bez kosti

cca 2.4 kg
Běžná cena
671,76 Kč 279,90 Kč/kg

Značka: Šumavská Zvěřina

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Jelení plec svou příjemnou chutí přímo vybízí k přípravě široké škály omáček, např. smetanových, na zelenině nebo výtečných gulášů.

Vhodná na pečení a dušení v celku, krájená na ragú nebo guláš.

TIP NA RECEPT: JELENÍ PLEC A BRAMBORY PLNĚNÉ TYROLSKÝM ŠPEKEM

Budete potřebovat:
jelení maso 600 gramů (plátky z kýty)
tymián 2 snítky
olej olivový 40 mililitrů
pepř barevný (celý a hrubě mletý)
sůl mořská (vločky na ozdobu)
sůl
brambory 400 gramů (velké)
tyrolský špek 80 gramů (nejlépe Jihotyrolský)
smetana zakysaná 120 mililitrů (tučné 24%)
pepř bílý
bylinky (stačí pouze pažitka)

Postup přípravy:
Jelení plec rozdělte na jednotlivé šály, ze kterých krájejte stejně široké plátky. Maso potřete olivovým olejem a proložte nadrhnutím tymiánem. Takto připravené maso můžete nechat odležet, nebo ho mít připravené na další použití. Maso upravujte na rozpáleném grilu nebo steakové pánvi. Je potřeba maso zprudka zatáhnout a potom nechat odpočinout nebo dozrát v troubě cca na 5 minut při 100 °C. Takto upravené a odpočinuté maso podávejte posypané barevným pepřem a mořskou solí.

Brambory uvařte ve slupce, rozkrojte na půlky a vydlabejte. Plňte je tence nakrájeným tyrolským špekem. Servírujte je se zakysanou smetanou, dochucenou bylinkami, solí a bílým pepřem.

 

 

O ZNAČCE

Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.

V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.

      

Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě -18°C.

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

1047822