0
K pokladně

Authentic Rump steak 40 dní

300 g
Běžná cena
219,90 Kč 733,00 Kč/kg

Značka: Authentic

Země původu:
Uruguay
Narozeno:
Uruguay
Chov/Vykrmeno:
Uruguay
Poraženo:
Uruguay
Bouráno:
Uruguay
Popis produktu

Jihoamerický hovězí rump steak: libové maso z nejlepší části zadního hovězího protkané tenkými tukovými žilkami

 

Jemná svalová vlákna propůjčují steaku křehkou konzistenci a tenké tukové žilky zas delikátní chuť. Povrch masa pokrývá slabá vrstva tuku, kterou doporučujeme před opékáním na několika místech naříznout, aby se steak nekroutil.  

 

PŮVOD MASA

Řez z kýty a květové špičky plemene angus nebo hereford pocházející z Uruguaye v Jižní Americe.

  

Tamní zvířata tráví celý život na pastvě, kde mají volný pohyb a dostatek trávy. Nejsou nijak uměle dokrmována.

 

GARANT KVALITY

Grilujte na světové úrovni se Steak Ambasadorem Markem Svobodou a jeho výběrem masa z Brazílie, Uruguaye a USA. Tajemství autentických amerických BBQ se naučil při školení Ambasadora US Beef v americkém Denveru. Dnes je u nás šíří jako Executive Chef a vedoucí Gastrostudia Bidfood. Steakové maso nechává zrát min. 40 dní mokrou cestou, tj. v nepropustných vakuových sáčcích. Maso přitom získá intenzivnější chuť a křehčí texturu, ale neztratí tolik váhy jako při suchém zrání.

 

Upozornění před otevřením

Typickým důsledkem mokrého zrání je silný zápach masa těsně po otevření balení. Žádnou paniku, je to normální. Maso stačí nechat na několik minut odvětrat a získá zpět výraznou červenou barvu i příjemnou masovou vůni.

 

Tip na přípravu

Alespoň 30 minut před tepelnou úpravou maso vyndejte z obalu a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Maso potřete rostlinným olejem a vložte na rozpálenou suchou pánev, opékejte z každé strany 2-3 minuty (úprava medium rare/ medium). Přendejte z pánve na talíř, osolte, opepřete a nechte cca 5 minut odpočinout pod alobalem nebo druhým talířem.Tipy, jak správně propéct steak, se dočtete na našem blogu.

 

 

 

Vyrobeno pro
Košík.cz, Evropská 11/2758, 160 00 Praha 6-Dejvice, Česká republika
Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě 0°C až +4°C.
Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 15 dní

Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 15 dní

Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Vyzrálé hovězí maso.

Výživové hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota 486 kJ
Energetická hodnota 115 kcal
Tuky 3.1 g
Z toho nasycené mastné kyseliny 0.58 g
Bílkoviny 21.9 g
Sůl 0.1 g

Popis produktu

Doba zrání masa 40 dní
Způsob zrání masa Mokrá cesta

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

1044724