Pratsch BIO Grüner Veltliner DAC Weinviertel
Nakupte více za méně
Tento produkt je určen starším 18 let.
Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
- Popis produktu
-
SPECIFIKACE - Bílé suché víno odrůdy Veltlinské zelené.
Odrůda Veltlínské zelené je starou odrůdou révy vinné, určené k výrobě bílých vín. Původní odrůda, pocházející z regionu Dolní Rakousko, z oblasti vrchoviny Manhartsberg. Dnes používaný název je relativně mladý. Poprvé byl použit v roce 1874. Mladý Veltlín je velmi svěží s jemnou pepřnatostí. V naší oblasti je víno pěstováno na cca 14% plochy vinic.
CHUŤ A VŮNĚ - Sprašová půda regionu Weinviertel je přesně to, co Veltlín potřebuje. Propůjčuje mu omamnou vůni a jemnost. Jednoduše je to brána do ráje Veltlínské zeleně.
PÁROVÁNÍ - Vychutnejte si jej společně se slanými předkrmy, těstovinami, rybou a mořskými plody. Vhodná teplota k podávání je 7-8 °C.
ZAJÍMAVOST - BIO je úcta k přírodě a ke svému tělu a taky trochu filozofie. Hrozny pro BIO vína se pěstují dle striktních pravidel ekologického zemědělství bez průmyslových hnojiv a herbicidů. Hrozny pocházejí z přísně kontrolovaných vinic, což je zárukou skutečného původu, které se u vína deklaruje. K uchování BIO vína se může použít jen maximálně povolené množství siřičitanů. Dobré víno, jak je známo, vyžaduje čas. BIO víno na sebe nenechá spěchat ani při zpracování, ani při konzumaci. Zatímco většina konvenčních vín má nejlepší formu v den otevření, většina BIO vín do své plné krásy rozkvete druhý nebo i třetí den po otevření. Otevřete klidně více různých BIO vín najednou a degustujte. Nespěchejte a užijte si všechny báječné podoby, které BIO víno nabízí.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
HODNOCENÍ SOMMELIERKY LENKY
„Světle žlutá barva a konzistence, která vytváří nádherné slzy na sklenici. Čerstvá vůně citrusů, ihned po otevření dominuje grep. Plná osvěžující chuť zeleného jablka, broskví a hrušek, celkově pekně pikantní a příjemně minerální. Pěkný kořeněný závěr. Čisté, čerstvé, suché! V BIO kvalitě."
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Označení produktů ekologického zemědělství spolu s certifikátem je vydáváno nezávislými kontrolními organizacemi. Certifikace je udělena po splnění veškerých ustanovení zákona o ekologickém zemědělství.Výrobky zcela bez živočišných produktů a netestované na zvířatech. Uděluje jej britská nezisková organizace Vegan Society založená na podporu filosofie životního stylu veganství.
O VINAŘI
Brzy bylo jasné, že Stefan Pratsch, narozený roku 1985, převezme rodičovské vinařství. Po solidním teoretickém vzdělání na vinařské škole v Mistelbachu poznal praxi v tradičním podniku svých rodičů. Pak nastal čas hledání a zdokonalování vlastní cesty.
K úspěchu této ambice přispěli rodiče Willi a Anneliese Pratschovi, přítelkyně Bernadette, partneři, přátelé, a především zpětná vazba mnoha zákazníků. Důležitým milníkem byl mimořádně pozitivní ohlas vín v USA a Skandinávii. Dnes se vína Stefana Pratsche těší velké oblibě po celém světě.
VINAŘSTVÍ
Současné vinařství Stefana Pratsche vzniklo spojením dvou vinařských rodin v Hohenruppersdorfu, které spolu po generace udržují kontakt. Přechod na ekologické zemědělství byl důležitým krokem na cestě k modernosti. Dnes se na přibližně 20 hektarech vlastní půdy a na vinicích o cca 30 ha obhospodařovaných smluvními partnery pěstuje víno na nejvyšší úrovni.
Charakter půdy je odrazem vína, které na ní roste. Jedinečnost hroznů lze ocenit pouze na půdě plné života. Pro společnost Stefan Pratsch je proto nesmírně důležité udržovat půdu zdravou a podporovat rozmanitost vegetace na vinici.
Víno potřebuje čas na zrání. Hrozny – plně vyzrálé na révě – přinášejí kvasinky pro spontánní kvašení již z vinice, a ještě mladé víno zůstává v kontaktu s kvasinkami co nejdéle. Jedině tak mohou vzniknout svěží a lahodná vína, která máme tak rádi. Díky šetrné a zodpovědné vinifikaci hroznů nevzniká téměř žádný histamin, což činí vína lehce stravitelnými a zajišťuje mimořádný požitek.
MINIMÁLNĚ SÍŘENÉ A VEGANSKÉSíra se používá pouze v nezbytném množství pro zachování vína jako hodnotné potraviny. Tímto způsobem je zaručena dlouhotrvající svěžest a prodloužená trvanlivost vína. Živočišné produkty nemají ve víně místo. Díky použití produktů z hrachu a brambor namísto např. želatiny jsou vína Stefana Pratsche plně kompatibilní s veganskou stravou.
Produkt je určený k prodeji pouze zákazníkům starším 18 let.
- Adresa dodavatele
- Organic Wines s.r.o., Bratislavská 1527/15, Hostivař, 102 00 Praha 10
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C.
- Název a adresa výrobce
- S. Pratsch Milchhausstraße 5, 2223 Hohenruppersdorf, Rakousko
- Složení
Bio vinná réva, siřičitany.
- Obsah alkoholu
- 12,5 %
Charakteristika | Hodnota |
---|---|
Barva | bílá |
Oblast | Rakousko - Weinviertel |
Odrůda | Veltlínské zelené |
Obsah cukru | suché |
Jakost | DAC |
Alergeny | Hodnota |
---|---|
Oxid siřičitý a siřičitany | Ano |
Země | Hodnota |
---|---|
Země provenience | Rakousko |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.