0
K pokladně

Nepečený tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Cukrářské piškoty
100 g Dětské piškoty
250 g Jahody
250 ml Smetana ke šlehání
250 g Tučný tvaroh
250 g Jahody
8 g Vanilkový cukr
2 lžíce Cukr krupice
1 lžíce Želatina

Postup přípravy

1. Pojďme na krém

Do větší mísy dejte tvaroh a vanilkový cukr a krátce promixujte. V menší míse vyšlehejte šlehačku s krupicovým cukrem do tuha. Šlehačku postupně jemně vmíchejte do tvarohové směsi. Vznikne nadýchaný krém. Pokud chcete, můžete do něho nastrouhat kůru z poloviny limetky.

2. Zpracujeme jahody

Asi 250 g jahod nakrájejte na plátky. Zbylé jahody si nechte na ozdobení dortu. Na dno dortové formy vyskládejte cukrářské piškoty (tolik se nerozmočí, jako dětské). Některé rozlámejte a vyplňte jimi mezery.

3. Co s piškoty?

Na piškoty dejte polovinu krému a uhlaďte ho. Na něho nandejte polovinu nakrájených jahod. Na jahody nyní položte vrstvu dětských piškotů (ty naopak chceme, aby se trochu rozmočily). Na piškoty nandejte druhou polovinu krému a na něho opět zbylé nakrájené jahody.

4. Želatina na ochanu

Teď si dle návodu na obalu připravte asi 70ml želatiny (podle průměru dortu). Nechte ji mírně zchladnout a pak jí přelijte povrch dortu, aby jahody během uležení neokoraly.

5. Necháme přes noc uležet

Takto připravený dort ještě v dortové formě překryjte potravinářskou fólií a dejte na noc do ledničky. Druhý den z dortu opatrně sundejte boční část formy.

6. Finišujeme

Dort můžete takto nechat nebo ho dozdobit, tak jak vidíte na obrázku dole. Připravte si cukrářské piškoty a naaranžujte je okolo celého dortu. Piškoty svažte stuhou. Povrch dortu dodekorujte celými jahodami.

Nakupte potřebné ingredience

Cukrářské piškoty (100 g)

Dětské piškoty (100 g)

Jahody (250 g)

Smetana ke šlehání (250 ml)

Tučný tvaroh (250 g)

Jahody (250 g)

Vanilkový cukr (8 g)

Cukr krupice (2 lžíce)

Želatina (1 lžíce)