0
K pokladně

Kynuté buchty

Kynuté buchty

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
3 ks Vejce
5 lžíce Cukr krupice
75 g Máslo
2 lžíce Majonéza
300 g Polohrubá mouka
250 g Hladká mouka
30 g Kvasnice
40 ml Rum
2 lžíce Sádlo

Postup přípravy

1.

Připravte z rozdrobených kvasnic, trochy vlažného mléka a trochy cukru kvásek, který nechte na teplém místě vzejít a pak ho zapracujte k ostatním ingrediencím. Možná se pozastavujete nad majonézou, ale jde o vyšlehané žloutky s olejem, takže proč ne? Těsta je docela dost a těžko se ručně zadělává, proto doporučuji nějakou mužskou sílu.

2.

Nechte těsto kynout opět na teplém místě asi 90 minut. Já si těsto obvykle po zadělání z pekárny vyndám a nechávám ho kynout lehce pomoučené v míse zakryté utěrkou, protože je třeba, ho po cca 45 minutách znovu prohníst, což mi domácí pekárna neumožňuje. Těsto po vykynutí téměř zdvojnásobí svůj objem.

3.

Nyní ho vyklopte na pomoučený vál a rozkrojte ho na půl. Z něho vyválejte placku, ve které vykrajujte kolečka, který pak snadno naplníte dle chuti (mák, tvaroh, povidla, švestky,...). Takto připravené buchty vyskládejte do sádlem vymazaného pekáče a ještě je nechte asi 20 minut nakynout.

4.

Před pečením je hojně pomašlujte sádlem a pečte při 170 stupních asi 20 minut. Po upečení ještě horké buchty ze všech stran pomašlujte rozpuštěným máslem, nechte je zchladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Mléko polotučné (250 ml)

Cukr krupice (5 lžíce)

Máslo (75 g)

Majonéza (2 lžíce)

Polohrubá mouka (300 g)

Hladká mouka (250 g)

Kvasnice (30 g)

Rum (40 ml)

Sádlo (2 lžíce)