Lagris Rýže Parboiled ve varných sáčcích
Značka: Lagris
- Země původu:
- Myanmar
- Popis produktu
Než se rýže změní v rýži parboiled, musí neloupané zrnko projít procesem namáčení a zpracováním vysokotlakou párou, při němž vitamíny a minerály přecházejí ze slupky rýže dovnitř zrna, které se nakonec ještě oloupe a vyleští.
Parboiled rýže je kyprá, sypká, nelepí se a nerozváří. Navíc úpravou získává na kvalitě a má i vyšší výživové hodnoty než klasická bílá rýže.
O značce
Lagris jsou výrobky výborné chuti, kvality a přitom příznivé ceny. V současnosti patří Podravka - Lagris mezi nejvýznamnější potravinářské společnosti v tuzemsku. Specializuje se především na rýži, luštěniny, mlýnské obilné výrobky, sůl, ale také sterilovanou zeleninu a těstoviny. Navíc je držitelem prestižního ocenění Czech Superbrands 2016. Kromě odborníků o něm rozhodovali sami spotřebitelé.
- Návod k přípravě
- Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vody (1 sáček/1 l vody). Vařte pod pokličkou na mírném plameni 17-20 minut, dokud rýže nezměkne. Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček v horní části roztrhněte nebo rozstříhněte a rýži servírujte.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%
- Složení
Vyrobeno z rýže seté (Oryza sativa L.)
Výživové hodnoty (na 100 g) | Hodnota |
---|---|
Energetická hodnota | 1480 kJ |
Energetická hodnota | 353 kcal |
Tuky | < 0.5 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | < 0.1 g |
Sacharidy | 78 g |
Z toho cukry | 0.5 g |
Vláknina | 0.7 g |
Bílkoviny | 8.3 g |
Sůl | < 0.01 g |
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.